Bioteknologi

Mængdeberegning

21. april 2017 af anonym005 - Niveau: C-niveau

Jeg har brugt virkelig lang tid på opgave 4 og 5, men kan simpelthen ikke finde ud af dem, er der mon nogen der kan hjælpe med at forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2017 af mathon

4.
        Koncentrationsberegning:
                                                          
                     M(C_2H_6O)=SUM\left (\left \{ \left. 2,6,1 \right \} \right.\cdot \left \{ \left. 12{.}011,1{.}008,15{.999} \right \} \right. \right ) \tfrac{g}{mol}=46{.}069\; \tfrac{g}{mol}   

        masse af ren C2H6O i små grå:

                      m=V_{ren}\cdot \rho =\left (320\; mL \right )\cdot \left ( 0{,}789\; \tfrac{g}{mL} \right )=252{,}48\; g

        antal mol C2H6O :
                       n=\frac{m}{M}=\frac{252{,}48\; g}{46{,}069\; \tfrac{g}{mol}}=5{,}48\; mol    i én liter opløsning:

                       \left [ C_2H_6O \right ]=\frac{5{,}48\; mol}{1\;L}=5{,}48\; M


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.