Kemi

ph

10. oktober 2017 af tøsenkolding (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe os med dette spørgsmål..?? 

17. Man har en opløsning med [H3O+] = 4,6*10-9M

17a.   Beregn pH

17b.   Er opløsningen sur eller basisk? = sur 

17d.   Beregn [OH-] i opløsningen

På forhånd tusind tak :( 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2017 af janhaa

a)

pH = 8,34

b)

basisk

c)

d)

[OH^-] = 10^-14/4,6*10-9 = 1,2*10^-15 M


Svar #2
10. oktober 2017 af tøsenkolding (Slettet)

Hvordan har du udregnet PH ?? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2017 af mathon

            \small \small \small pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] /M\right )

            \small \left [OH^- \right ]=10^{\, pH-14}\;M


Skriv et svar til: ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.