Matematik

monotoniforhold

01. november 2017 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke få det til at gå op. kan det passe at f'(0) = 0 og f'(1) = 0?


Svar #1
01. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

Den skulle gerne blive minus igen ved f'(2)
Her er mine udregninger


Svar #2
01. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

1.


Svar #3
01. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2017 af Sveppalyf (Slettet)

4x-4 = 0 er ikke en andengradsligning, så du skal ikke beregne diskriminant osv.

4x-4=0  <=>

4x = 4  <=>

x = 1

som er den eneste løsning.


Svar #5
01. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

Fedt, Tak! :D


Svar #6
01. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

Men jeg får f'(0) = -4

og f'(2) = 4

så går det jo ikke op?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2017 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal finde de steder hvor tangenten til grafen er vandret, dvs. de x-værdier hvor f '(x) = 0. Du har så fundet at dette gælder i x=1. Så skal du lave det skema med x, f '(x) og f(x) hvor du angiver hvor f ' er positiv, nul eller negativ og hvor f tilsvarende er voksende eller aftagende.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2017 af hakapuff123 (Slettet)

har gjort det her

Vedhæftet fil:opgave 138.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2017 af hakapuff123 (Slettet)

Da jeg gerne må bruge cas værktøj  


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. november 2017 af hakapuff123 (Slettet)

forkert forum undskyld ://


Svar #11
01. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

ja og det er jo det som jeg har gjort men jeg har fået det til 

f'(0) = -4

og f'(2) = 4
Og det går jo ikke op så burde f'(2) være negativt jo eller f'(0) være positivt


Brugbart svar (1)

Svar #12
01. november 2017 af Sveppalyf (Slettet)

Du har med de to indsatte x-værdier fundet ud af at f ' er negativ når x<1, og positiv når x>1.

Konklusion:

f er aftagende i ]-∞, 1]

Der er globalt minimum i x=1

f er voksende i [1, ∞[


Svar #13
02. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.