Matematik

logaritme

14. november 2017 af hakapuff123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skal jeg bestem in(e^-4) uden hjælpemidler ved ikke helt hvilken regneregl jeg skal bruge


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2017 af Mathias7878

Benyt, at

\small log(a^x) = x*log(a)

Dvs

\small ln(e^{-4}) = -4*ln(e)

og da ln og e er hinandens inverse (omvendte) funktioner går de altså ud med hinanden, og du ender ud med, at

\small ln(e^{-4}) = -4

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2017 af mathon

dvs

                      \small \small \ln(e^{-4}) = -4\cdot \ln(e)=-4\cdot 1=-4    

eller
                      \small \ln(e^{-4})=-4

           da       \small \left ( \ln\circ \; \exp \right )(-4)=-4
                      


Skriv et svar til: logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.