Religion

Hvilken indflydelse har religionen på et individ?

12. december 2017 af BSth10 - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har brug for hjælp med det her spørgsmål

Hvilken indflydelse har religionen på et individ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2017 af Moderatoren

Hvad har du problemer med, når du skal svare på spørgsmålet?


Svar #2
12. december 2017 af BSth10

jeg ved intet om religion


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2017 af Moderatoren

Ok, for at svare på spørgsmålet bliver du nødt til at vide noget om religion. Derfor skal du læse om de forskellige religioner - Hvis du har en grundbog, som du har fået af din lærer, så vil jeg anbefale dig at læse i den.


Svar #4
12. december 2017 af BSth10

Hvis du ved noget, kan du så ik fortælle det??

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2017 af ramobaro

Skaber tryghed

Religionen giver ofte mennesker en følelse af tryghed, da det besvarer spørgsmål såsom; "hvad sker der efter døden"? "Hvordan er universet opstået?" "har jeg er højere formål med livet end blot at tjene penge, spise, sove og danne familie?”

Giver svar på hvordan man bør opføre sig

Endvidere giver religionen mennesker retningslinjer for hvordan man kan leve et godt liv, da det besvarer spørgsmål som: "hvad er et godt menneske, og hvad er et dårligt menneske?"

Mennesker med religion går ofte meget op i at behandle andre mennesker godt og ikke besidde dårlige egenskaber såsom at lyve eller bagtale.

Skaber trøst 

Mange ikke-religiøse mennesker ender ofte ud i alkohol- eller stofmisbrug, når de gennemgår svære tider. Selv store stjerner som ser ud til at have alle verdslige goder (penge og popularitet), ender med en tragisk død, som resultat af overdosis af stoffer; se blot på Whitney Huston og Marilyn Monroe.

Mennesker med religion finder dog oftest deres trøst hos deres Skaber, som de kan bede om hjælp hos. Blot en bøn til Skaberen kan være nok til at genskabe roen i deres hjerter. Religionen skaber altså en ro og tryghed som ikke kan findes andre steder end hos Skaberen.

Skaber et formål

Religionen skaber et formål med livet. Praktiserende mennesker dedikerer hele deres liv til deres religion i søgen efter at opnå nærhed til Skaberen. Deres liv har således et højere formål end blot at tjene penge og blive gift osv. De begynder at se hver evig eneste handling som en mulighed for at blive et bedre og menneske og dermed komme tættere på deres skaber.

Sjælen får betydning

Det er ikke blot handlingen som betyder noget for mennesker med religion, men nogle fokuserer også på deres sjæl. Det at have et rent hjerte som er fri fra indre sygedomme begynder at betyde noget. Jalousi, unødvendig vrede, hovmod osv. Betragtes som dårlige egenskaber og er dermed ”indre sygedomme”. Nogle arbejder meget med at komme af med sjælens sygedomme og deres ego, da disse ting står i vejen for god karakter og nærhed til Skaberen. Et eksempel på dette er de som følger Naqshbandi retningen inden for spiritualitet (en retning nogle sunni muslimer følger)

Nogle misfortolker religion

Man kan dog også misfortolke religion, hvilket ISIS er et glimrende eksempel på. Det er en gruppering som har misfortolket Islam og spreder intet andet end had, ødelæggelse og drab på uskyldige mennesker. Dette har selvfølgelig intet med religionen Islam at gøre.

Det vil altid være forskelligt hvilken indflydelse det har

Det er dog forskelligt hvilken indflydelse religionen har. Det kommer helt an på hvilken religion man følger og hvor praktiserende man er. 


Skriv et svar til: Hvilken indflydelse har religionen på et individ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.