Latin

enhedsberegning

19. december 2017 af Chris2013 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan ikke se hvordan de kommer frem til mg.

g/cm^3*mm^6/mm^3= mg

Jeg ved at g/cm^3 er det samme som mg/mm^3

så mg/mm^3*mm^6/mm^3

hvordan kan de ende med mg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2017 af mathon

                                              \small \frac{g}{cm^3}\cdot \frac{mm^6}{mm^3}=

                                              \small \frac{g}{10^3\;mm^3}\cdot mm^3=

                                              \small \frac{g}{10^3}=10^{-3}\; g=mg


Svar #2
19. december 2017 af Chris2013 (Slettet)

okay.. jeg ved 1cm^3 er det samme som 10^3 mm^3 derfor kan du sige g/10^3mm^3? må man gerne bare ændre nævneren uden at ændre tælleren?

Bagefter siger du g/10^^mm^3*mm^3 fordi du lader 3 af de mm^6 gå ud med mm^3 som er ganget med 10^3. Må man så bare lade enheden gå ud uden at der sker noget med 10^^3

så har vi g/10^3, og hvilken regl bruger du her for at vende brøkken om?  og hva sker der af 10^-3?


Svar #3
19. december 2017 af Chris2013 (Slettet)

Jeg har fundet ud af det, tusind tak for hjælpen ellers:)


Skriv et svar til: enhedsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.