Bioteknologi

Yoghurt

20. december 2017 af hjæælpmi - Niveau: A-niveau
Nogle der kan hjælpe med denne opgave?



Jeg har skrevet lidt om, at det vil forhindre bakterier, men det fylder ikke så meget

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2017 af Skaljeglavedinelektier

Det gøres for at slå mikroorganismer ihjel. Mælkeproteinerne vil ikke denaturere, som der sker ved kogning, hvilket bibeholder struktur og smag i mælken. 

Jeg hjælper altid gerne med bioteknologiopgaver, så ingen grund til at købe opgaver gennem studienet. 


Svar #3
21. december 2017 af hjæælpmi

Tusinde tak skaljeglavedinelektier.

Men hvorfor vil proteinerne ikke denatureres?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. december 2017 af AngelOneOne

Hej,

Noget (lidt) af mælkeproteinet bliver også denatureret ved højpasteurisering. Højpasteurisering betyder, at mælken opvarmes til 80-90 ºC i kort tid (5-30 sekunder). Det sker for at dræbe bakterierne i mælken. Denne form for pasteurisering, påvirker smagen af mælken. Den kommer til at smage "kogt", så den anvendes normalt kun til mælkeprodukter der skal videre forarbejdes, til f.eks. yoghurt.

I den anden form for pasteurisering, lavpasteurisering, opvarmes mælken til 75 ºC i 15 sekunder. Denne behandling har ingen indvirkning på mælkens smag eller næringsindhold, men dræber også sygdomsfremkaldende bakterier der kunne være i mælken.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Yoghurt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.