Bioteknologi

Stofmængdekoncentration

22. december 2017 af hjæælpmi (Slettet) - Niveau: A-niveau
Kan i hjælpe med denne opgave, ved ikke hvilken formel jeg skal bruge..

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2017 af janhaa

hvilken oppgave?


Svar #2
22. december 2017 af hjæælpmi (Slettet)

Hov

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. december 2017 af janhaa

pH = 2,46=0,5(pKa - \log(HA))

der HA er melkesyre


Svar #4
22. december 2017 af hjæælpmi (Slettet)

HA?

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. december 2017 af janhaa

#4 HA?

weak acid, melkesyre (norsk)

lactic acid


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. december 2017 af janhaa

2,46 = 0,5(3,86 - log(HA))

solve for HA, thats the answer...


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. december 2017 af janhaa

#6

2,46 = 0,5(3,86 - log(HA))

solve for HA, thats the answer...

2,46 = 0,5(3,86-\log(HA))


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. december 2017 af mathon

           \small 2{.}46\cdot 2=3{.}86-\log([HA])

           \small \small \log([HA])=3{.}86-4{.}92=-1{.}06

           \small [HA]=10^{-1{.}06}


Svar #9
22. december 2017 af hjæælpmi (Slettet)

Hvad er formlen?

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. december 2017 af mathon

\small \small \textup{pH-formlen for en svag syre:}

                                               \small pH=\tfrac{1}{2}\left ( pK_s-\log\left ( c_s \right ) \right )


Svar #11
22. december 2017 af hjæælpmi (Slettet)

Jeg for ikke koncentrationen til at være negativ

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. december 2017 af mathon

           \small \small [HA]=10^{-1{.}06}\; M=0{.}087\;M


Svar #13
22. december 2017 af hjæælpmi (Slettet)

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. december 2017 af mathon

Mælkesyre med pKs = 3.86 er på grænsen til middelstærk syre.
Hvis den beregnes efter pH-formlen for middelstærk syre
fås det lidt vanskeligere:

                              \small pH=-\log\left ( \frac{-K_s+\sqrt{{K_s}^2+4\cdot K_s\cdot c_s}}{2} \right )

                              \small 10^{-pH}= \frac{-K_s+\sqrt{{K_s}^2+4K_s\cdot c_s}}{2}

                              \small 2\cdot 10^{-pH}= -K_s+\sqrt{{K_s}^2+4\cdot K_s\cdot c_s}

                              \small 2\cdot 10^{-pH}+K_s= \sqrt{{K_s}^2+4\cdot K_s\cdot c_s}

                              \small \left (2\cdot 10^{-pH}+K_s \right )^2= {K_s}^2+4\cdot K_s\cdot c_s

                              \small \left (2\cdot 10^{-pH}+K_s \right )^2-{K_s}^2= 4\cdot K_s\cdot c_s

                              \small c_s=\frac{\left (2\cdot 10^{-pH}+K_s \right )^2-{K_s}^2}{ 4\cdot K_s}


Svar #15
23. december 2017 af hjæælpmi (Slettet)

Er det, det samme som det der blev gjort tidligere, for vi har ikke arbejdet med den formel du lige har skrevet?

Brugbart svar (0)

Svar #16
23. december 2017 af mathon

                                  \small \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_s

\small \small \textup{hvoraf for en middelst\ae rk syre:}

                                   \small \left [ H_3O^+ \right ]^2+K_s\cdot \left [ H_3O^+ \right ]-K_s\cdot c_s=0\; \; \; \; \; \; \; \left [ H_3O^+ \right ]>0

                                   \small \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{-K_s+\sqrt{{K_s}^2+4\cdot K_s\cdot c_s}}{2}
                \small \textup{og}
                                   \small pH=-\log\left (\frac{-K_s+\sqrt{{K_s}^2+4\cdot K_s\cdot c_s}}{2} \right )
 


Brugbart svar (0)

Svar #17
23. december 2017 af mathon

\small \small \small \textup{for en svag syre, hvor: }
                                  \small \left [ H_3O^+ \right ]< < c_s
\small \textup{kan}
                                  \small \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_s      \small \textup{approximeres:}

                                  \small \small \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s}=K_s

                                  \small \left [ H_3O^+ \right ]^2=K_s\cdot c_s

                                  \small 2\cdot \log\left (\left [ H_3O^+ \right ] \right )=\log\left (K_s \right )+\log\left ( \left (c_s \right )

                                 \small \log\left (\left [ H_3O^+ \right ] \right )=\tfrac{1}{2}\cdot \left (\log\left (K_s \right )+\log \left (c_s \right ) \right )

                                 \small -\log\left (\left [ H_3O^+ \right ] \right )=\tfrac{1}{2}\cdot \left (-\log\left (K_s \right )-\log \left (c_s \right ) \right )

                                 \small pH=\tfrac{1}{2}\cdot \left (pK_s-\log \left (c_s \right ) \right )


Svar #18
23. december 2017 af hjæælpmi (Slettet)

Forstår ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #19
24. december 2017 af mathon

\small \textup{Syrereaktion:}
                                            \small HA\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; A^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\;H_3O^+\, _{\textit{(aq)}
\small \textup{ligev\ae gtskoncentrationer:}    \small c_c-\alpha \cdot c_s                              \small \alpha \cdot c_s            \small \alpha \cdot c_s

\small \textup{ligev\ae gtsbr\o k:}
                                            \small \frac{\left [A^- \right ]\cdot \left [H_3O^+ \right ]}{\left [HA \right ]}=K_s

                                            
                                            \small \frac{\left [H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [H_3O^+ \right ]}=K_s


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.