Kemi

pH

17. januar 2018 af ehabshir (Slettet) - Niveau: B-niveau

En vandig opløsning af 0,1 M phosphorsyre som justeres til pH 2,12 indeholder ..

svaret 0,05 M phoshorsyre og 0,05 M dihydrogenphosphat


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2018 af janhaa

pH = pKa - log((S)/(B))

2,12 = 2,12 - log(1)

):

[S]=[B] der 
[S]+[B] =0,1 M
DVs
[S]=[B] =0,05 M
 


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.