Kemi

Koncentrationsberegning

03. februar 2018 af Pizzaglad (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave, der lyder:

Magnesiumhydroxid Mg(OH)_2 , der har en molvægt på 58,3 g/mol, bruges i præparater, der neutraliserer mavesyre (et såkaldt antacid). Mavesaft kan antages at være saltsyre med pH = 1.

a) Hvor mange mL mavesaft kan neutraliseres af 1,5 g magnesiumhydroxid?

Denne opgave havde jeg ikke problemer med, og fik svaret, at der skulle 520 mL mavesaft til at kunne neutralisere 1,5 g magnesiumhydroxid. Mine udregninger er således:

Mg(OH)_2 +2 HCl\rightarrow MgCl_2+2H_2O

n_{Mg(OH)_2}=\frac{1}{2}=\frac{1,5 g}{58,3 \frac{g}{mol}}=2,6\cdot 10^{-2} mol

n_{HCl}=2,6\cdot 10^{-2} mol\cdot 2=5,2\cdot 10^{-2}mol

c_{HCl}=10^{-pH}=10^{-1}=0,1M

V_{HCl}=\frac{n_{HCl}}{c_{HCl}}=\frac{5,2\cdot 10^{-2} mol}{0,1\frac{mol}{L}}=0,52L=520 mL

Så 520 mL mavesaft kan neutraliseres af 1,5 g magnesiumhydroxid.

b) Angiv koncentrationen af H+, OH- og Mg2+ efter denne neutralisering.

Her ved jeg ikke hvad jeg skal gøre. Er der nogen, som kan hjælpe mig med at angive de tre koncentrationer?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2018 af janhaa

b)

neutralisering gir:

[H^+]=[OH^-]=10^{-7}\,M\\ \ [Mg^{2+}]=n/V=0,026/0,52 (M)=0,05\,(M)


Svar #2
04. februar 2018 af Pizzaglad (Slettet)

Tak, men hvorfor er [H+]=[OH-]=10-7?  Og hvor kommer de 0,52 (M) fra? :)


Skriv et svar til: Koncentrationsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.