Projektopgaven (9. kl.)

Trafficking

15. marts 2018 af danyal2179 (Slettet)

Hej Igen jeg har brug for hjælp igen med det her angående om trafficking. jeg har et par spørgsmål. Jeg vsaret på det, men ville gerne tilføje lidmere på det. Det ville være en stor hjælp hvis i gad at svare på det.

1. Hvem bliver ofte ramt af trafficking?

2. Hvilke slags former for moderne slaveri er der i DK?

3. Hvad kan man gøre for at formindske antallet af personer der bliver udnyttet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2018 af Moderatoren

Skriv hvad dine svar er, så kan lektiehjælperne vurdere om du kan skrive mere på det. Og evt. guide dig til hvad det kan være


Svar #2
15. marts 2018 af danyal2179 (Slettet)

1. Hvem bliver ofte ramt af moder slaveri? 

Oftest har ofrene en baggrund hvor de er fattige og har brug for penge. En manglende uddannelse hvor de ikke nemt kan få sig et job, en familie der skal forsørges, men man ikke kan, eller man har en etnisk baggrund. Det er oftest dem der bliver udsat for moderne slaveri. Bagmændene manipulerer og udnytter dem, og det kan foregå på forskellige måder. De vil tilbyde dem mange muligheder, som de ikke kan modstå i den økonomiske situation de er i. De bliver tilbudt arbejde i andre lande hvor bagmændene påstår de får en høj løn og dermed kan forsørge sig selv og sin familie. Bagmændene arrangere så et fly til dem og når de endelig ankommer til det andet land får de taget deres pas fra sig og bortført. Ofrene kan både lide af fysiske og psykiske problemer og nogle gange også sult. Fysisk kan de have brækkede knogler, hjernerystelse, blå mærker, forbrændinger og andre forskellige slags alvorlige skader. Psykisk er de ofte traumatiserede, har meget stress og depressioner.

Der er en pige der hedder Maja hun kommer fra Litauen. Hun blev misbrugt hele sit liv. Først blev hun misbrugt af sine naboer til hendes familie. Senere så var der nogle af hendes klassekammerater der misbrugte hende. Til sidst endte det med at hun blev misbrugt af menneskehandlere i Danmark. Da hun var seks blev hun forladt af sin mor hun boede sammen med sin alkoholisk far. Hun blev voldtaget af familiens nabo. Hun blev gravid fødte barnet efter kort tid fjernede myndighederne barnet fra hende. Maja blev derefter sendt til kostskole hvor hun blev udnyttet af de andre studerende, der solgte hende til mænd.

Maja blev solgt til en i Danmark i året 2004. I den danske hverdag oplevet hun trusler dagligt oplevede hun misbrugt og regelmæssigt voldtægt. Trusler og volden blev ligesom hverdagen for hende. En dag blev Maja pludseligt befriet hun undslap og tog kontakt til politiet. Maja besluttede hun ville tage tilbage til sin landsby. Kort efter ankom hun til Litauen lufthavn. Hvor der en menneskehandler der tog hende. Han havde ventet på hende.

I fire uger blev hun fanget i Litauen indtil ham der manden der havde fanget hende havde fundet en ny køber. Maja var sexslave i de europæiske byer og hun er stadig på flugt i forsøget på at undslippe hendes menneskehandlere.       

2. Hvilke slags former for moderne slaveri er der i DK?

Der er mange forskellige slags former for moderne slaveri i Danmark, f.eks. børneprostitution som er hvis en mand nu kidnapper et barn som ikke er buksemyndig ( det ville siges at når man er under 15) og hvor de så bruger eller sælger barnet til folk, og dermed tjener penge ud af det.

Der er også Trafficking, der også bliver kaldt menneskehandel, som er vores fokusområde. Dem der er offeret er kvinder, men i nogle færre tilfælde kan det være mænd. Trafficking er når bagmændene udnytter offeret til at tage med til et andet land, som mest er i Europa (og i dette tilfælde er det Danmark), og det er på grund af at de har sagt at de kan skaffe offeret et ordentligt job og et pas. Danmark er et rigt land, hvilket gør at offeret siger ja. For hvis bagmanden sagde at han ville skaffe et ordentligt job i Ghana der ligger i Afrika, ville offeret ikke tage imod hans tilbud. Ghana er nemlig ikke et så rigt land, og man ville helst til Europa. Bagmanden har nu ført offeret til Danmark, hvor han så river offerets pas i stykker, så offeret ikke kan gå til politiet. Offeret har så ingen bevis på hvem det er, og dermed sidder de så fast i det land. Meget tit binder de dem i håndjern i en seng, hvor der kommer mænd ind og voldtager dem. En statistik viser at i August 2017 var der vurderet 121 personer som blev handlet med i Danmark, hvoraf 114 af 121 var kvinder. De resten syv var mænd der kom fra Nigeria, Marokko, Afghanistan og Thailand. Der blev vedtaget en lov i Danmark i paragraf 262, hvor de fortæller at menneskehandel er forbudt. Dog har det ikke gjort menneskehandlen i Danmark meget bedre. Der ville også være nogle konsekvenser det ville nok være frygt for at andre skal finde ud af hvad der er sket for kønssygdom eller for at være alene. At føle sig skam over for at være beskidt eller ødelagt. Eller at være skylden til ikke at forsørge sin familie.

Sweatshops er også en form for slaveri. Nike er et eksempel, for de ville gerne tjene så mange penge som muligt. Derfor stiller de fabrikker op i lande, mest i Asien. I Asien er de meget fattige og tjener måske kun 5 kroner i timen. Det er børn som for det meste arbejder, hvor det er ikke miljøvenlige steder. De planter fabrikker i Asien på grund af at det er ulovligt i Danmark, for i Danmark har vi et begrænset antal penge man får i løn. Prøv at tænk på hvordan det ville være at tjene næsten ingenting, når man arbejder så meget og hårdt?

Tvangsægteskaber er også med i moderne slaveri, hvor det mest er piger der er tvunget til at blive gift med en hun ikke gider at giftes med. Det kan enten være fordi forældrene har valgt en til dem, men det kan også være fordi man bliver afpresset af en anden familie, som trusler osv. Også unge mænd de bliver også udsættes for tvang i forbindelse med ægteskab.

Tvangsægteskab foregår ved at forældrene bag den unges ryg, arrangerer et ægteskab. Forældrene fortæller, som regel først den unge sent i forløbet eller fortæller de det slet ikke. De unge bliver udsat for vold, som sagt eller faren kan true med at udsætte mor for vold altså oftest er der tale om at personen ikke ligesom skal ødelægge familiens ære eller skabe unødvendige konflikter, og det får unge til at acceptere det giftemål, som forældrene gerne ville have.

Tvangsægteskaber er især høj blandt Tyrkere og Pakistanere.

Tvangsægteskab er forbudt i Danmark der er også nogle unge der udsættes for vold og trusler i Danmark, vi har en fx hvor en 14-årige Irakisk pige, som hed Sonay Ahmad Mohammad hun blev dræbt af sin far, Ashraf Ahmad Mohammad, og hun blev fundet i Præstø havn det skete i året 2002. I året 2003 blev Ashraf dømt for drabet fik en fængselsstraf på 14 år, og udvisning af Danmark.

Da ingen har overblik over præcis hvor mange tvangsægteskab der er indgået i Danmark eller hvor mange unge der har været på ind i et ægteskab.    

Altså der er nogle konsekvenser at have et tvangsægteskab.  



 

Problemer med kulturforskelle ved tvunget ægteskab med person fra forældres hjemland.

skilt og brud i familien.

Stor risiko for et dårligt ægteskab med vold.

3. Hvad kan man gøre for at formindske antallet af personer der bliver udnytte? 

Bedre grænsekontrol ville formindske det en lille smule, da der er mange der bestikker grænsevagterne med penge. Hvis vi havde bedre grænsekontrol i Danmark, ville der ikke komme ligeså mange udnyttede personer ind.

Gør køb af sex ulovligt i Danmark, altså hvor man ikke kan købe for at have sex med en (hvor det for det meste sker i stripklubber). Loven siger at det er lovligt at købe og sælge nogen der er over 18, med deres tilladelse.

Hvis man er afhængig af sex og porno, burde man kontakte nogle psykologer som kan hjælpe med at formindske det, hvilket ville hjælpe en lille smule med menneskehandel.

Hvis det kunne lade sig gøre, kunne man ændre lovene i de andre lande - forbyde menneskehandel osv.




 


Skriv et svar til: Trafficking

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.