Projektopgaven (9. kl.)

Sundhed

28. januar 2025 af Coolkid09

Hej vi har underemnet social ulighed i sundhed i DK

Problemstilling lyder på: Hvor ser man uligheden i det danske sundhedsvæsen, og hvordan kan man mindske uligheden?

Vi mangler en ide til et produkt. Meget helst et kreativt produkt. Gerne en form for planche. Vi har i tankerne noget med "strenge" der viser de faktorer der spiller ind på det, men hvordan skal vi formidle det?

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2025 af Tobinus

sagde i 9. klasse?

øhm, hvorfra skulle i dog vide det?

og hvorvidt, der er literatur omkring det ... thjaa thjoo, der er synspunkter, muligvis, men hårde facts og data ikke lige tilstede, tror jeg.

i må allerførst definere "social ulighed i sundhed" og "lighed/ulighed"

herefter må i jagte oplysninger, hvor der er incitament for overhovedet at sige "social ulighed i sundhed i DK"

og dertil skal i hele tiden huske genetisk ulighed i sundhed: nogle er bare mere udsatte end andre, genetisk (immunsystemmæssigt+medfødte sygdomme)

Det er ikke lige så let at konkretisere "social ulighed i sundhed i DK"

joo,

den ene ryger og drikker = usundt

den anden ryger, men drikker ikke = halvusundt

osv. 

osv.

og den ene fik - desværre - indåndet forkert damp, mens den anden "slap fri"

og ...

nåe.. ok

ADSKIL SUNDHED & SUNDHEDSVÆSEN for så vidt: sundhed = 1 ting, sundhedsvæsen = en anden ting

jovist hånd i hånd, nogle gange

men altså

når alt kommer til alt

så = $$$ (penge) = sundhedsøkonomi


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2025 af Tobinus

FREMLÆGGELSEN = KREATIV

LEG LÆGEHUS + PATIENTER


Skriv et svar til: Sundhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.