Studér i udlandet

College I Usa

05. maj 2018 af NoraP

Hej alle. 
Jeg har i mange år haft en drøm om at flytte til udlandet og studere. Jeg er snart færdig med min niende klasses eksamen og skal videre på Niels Brock internationale gymnasie. Derefter vil jeg utrolig gerne til usa og studere. Jeg tænker lidt college eller Universitet. Mine planer for fremtiden er at blive psykiater. 
Jeg har en masse spørgsmål omrking alt dette, så svar gerne hvis du har styr på emnet. 
Hvad vil være bedst, college eller universitet? 
Hvilke kan anbefales? 
Hvad ligger prisen ca på? ( Jeg er fuldt ud klar over at det vil koste mig flere hundrede tusinde ) 
Er der en mulighed for at jeg kan få et internationalt scholarship, hvis ja hvordan og hvor meget vil det ca dække prismæssigt? 
Jeg har planer om ikke bare at tage 1 år dernede, men selvfølgelig fuldføre det og tage de 3-4 år det nu tager. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2018 af Skaljeglavedinelektier

Så vidt jeg er klar over, kan man ikke læse medicin i USA uden først at have læst noget andet på universitetsniveau. Desuden skal du jo også specialisere dig inden for psykiatri, så jeg tror din tidslinje er meget forkert, hvis du ønsker at læse den fulde uddannelse i USA. 

Der er utrolig stor variation på de forskellige priser osv. så tag kontakt til nogle, der hjælper med at arrangere sådanne ting eller søg på universiternes hjemmesider. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2018 af Bundelunde

Hej NoraP, 

Jeg har ikke konkrete anbefalinger ift. college vs. universitet, men hvis dit fremtidsønske er psykiater, så skal uddannelsen i alle tilfælde medføre en bachelor- og kandidatgrad. 

Hvad angår prisen, så varierer dette meget fra universitet til universitet. Det er iøvrigt universiteterne selv der fastsætter priserne, hvorfor studier på Harvard sandsynligvis vil koste væsentligt mere end f.eks. San Diego State University. Top universities estimerer at de højtrangerede universiteter (inklusiv leveomkostninger) kan koste op mod USD 60.000 årligt

Mange universiteter i USA tilbyder dertil scholarships som dækker dele af studieafgiften, men også her afhænger det af hvilket universitet du befinder dig på, samt hvilket scholarship der tildeles dig. Nogle schoalrships dækker det fulde studiegebyr for uddannelsen, men de mest gængse scholarships dækker nok et sted mellem 5 - 40 % af de årlige studiegebyrer. På den baggrund kan det også være en god ide at supplere disse scholarships ved at ansøge danske legater ifm. dine studier. Du kan blandt andet finde tips og vejledning i dette her

Med andre ord, så kan det være en rigtig god ide at indgå i en dialog med de universiteter du ønsker at studere på, med henblik på at afklare hvilke scholarships du eventuelt vil kunne tildeles - før du starter. 

Held og lykke! 


Skriv et svar til: College I Usa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.