Kemi

pH

08. maj 2018 af 10986 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg jeg skal udregnde den teoretiske pH af 50 mL demineraliseret vand efter tilsætning af NaOH

Jeg ved den teoretiske pH før er 7.

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2018 af mathon

Det afhænger af stofmængden af tilsat NaOH.


Svar #2
08. maj 2018 af 10986

Det tilsættes 1.00mL 1.00M NaOH :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2018 af janhaa

[NaOH] = n/V = 0.0196 M

pH = 12.3


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2018 af mathon

Koncentrationen af OH
                                                      \left [ OH^- \right ]=\frac{(0.001\; L)\cdot (1.00\; \tfrac{mol}{}L)}{0.051\; L}=0.0196\; M

                                                      pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )=14+\log(0.0196)=12.3


Svar #5
08. maj 2018 af 10986

Okay tak! Men vil det ikke også være muligt at udregnde pH ved hjælp af stofmængderne, det er nemlig den måde jeg har udregnet de andre på..

Vedhæftet fil:send.png

Svar #6
08. maj 2018 af 10986

Men kan man udregne koncentration for vand?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2018 af mathon

Du har brugt pufferligningen, som kun gælder for en puffer, der udgøres af et korresponderende svagt syre-base-par i ligevægt i vandig opløsning. OHer en stærk base.


Svar #8
08. maj 2018 af 10986

Okay jeg synes bare ikke jeg kan finde den pH Formel du benytter i min bog? Hedder den noget bestemt?

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. maj 2018 af mathon

               \small pH+pOH=14

               \small pH=14-pOH

               \small pH=14-\left ( -\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right ) \right )

               \small pH=14 +\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )


Svar #10
08. maj 2018 af 10986

Okay super tak!

Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.