Bioteknologi

bestemme stofmængdekoncentration ..

21. maj 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en venlig sjæl, der kan være mig behjælpelig her? Jeg har vedhæftet opgaven. Jeg er desværre meget i tvivl.

Der er nærmest ingen oplysninger opgivet, men hvis der er noget, der skal bruges, så indsætter jeg blot et billede af dette.. Der står en pKs værdi på 3,86 og så pH-værdien i en vandig opløsning af ren mælkesyre som er 2,46 ...

Tusind tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2018 af mathon

                            \small \small \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_s

       \small \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}             \small K_s=10^{-pK_s}

\small \textup{hvoraf:}         

                            \small \frac{10^{-2pH}}{c_s-10^{-pH}}=10^{-pK_s}

                            \small c_s=10^{\, pK_s-2pH}+10^{-pH}

                            \small c_s=10^{\, 3.86-2\cdot 2.46}+10^{-2.46}=0.0906\; M


Skriv et svar til: bestemme stofmængdekoncentration ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.