Bioteknologi

Ks og pKs

13. juni 2018 af YODAWG12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan beregner man Ks og pKs?

Ved godt man kan sige -log(Ks)=pKs og 10^-pKs=Ks. Men hvad nu hvis man vil regne Ks og man ikke har pKs?

Sofie


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2018 af Heptan

Godt spørgsmål! Ks er en ligevægtskonstant, så man kan opstille en ligevægtslov for reaktionen:

HA   \rightleftharpoons   A- + H+

K_s=\frac{[A^-]}{[HA]}[H^+]

Så kan man måle eller kende [A-], [HA] og [H+].

Det har folk jo allerede gjort, da Ks er en konstant, så man kan bare slå den op ... ved ikke om det var det du mente.


Skriv et svar til: Ks og pKs

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.