Fysik

Energiberegning

05. september 2018 af Dinosaua - Niveau: C-niveau

Et kilo is opvarmes fra -20 grader til 120 grader, hvor den ny smeltede isterning er damp. de specifikke varmefylder er:
C_is= 2040kJ/kg*K;
C_vand=4184kJ*kg*K
C_damp=1,84kJ/kg*K

Jeg har virkelig brug for hjælp. Jeg ved ikke hvordan man udregner temperaturen, da vi får fra forskellige tilstandsformer, med forskellige masser.... 
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2018 af peter lind

opvarming til smeltepunktet m*cis*(0-(-20))

opvarmning af vand  m*cvand(100-0)

opvarmning af damp m*cdamp(120-100)

desuden skal der bruges energi til at smelte isen og til at fordampe vandet


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. september 2018 af mathon

                \small \begin{array}{lr} \textup{vands smeltevarme}&334\; \tfrac{kJ}{kg}\\ \textup{vands fordampningsvarme}&2260\; \tfrac{kJ}{kg} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2018 af mathon

\small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \textup{opvarmning af is}\rightarrow \textup{smeltning af is} \rightarrow \textup{ opvarmning af vand }\rightarrow \textup{ fordampning af vand}\rightarrow \textup{opvarmning af vanddamp}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2018 af mathon

                                                                  \small \textbf{Energiregnskab}

                             \small \begin{array}{lcccccr} \textup{opvarmning af is:}&=&\left (1\; kg \right )\cdot \left ( 2.040 \; \tfrac{kJ}{kg\cdot K}\right )\cdot\left ( 20\; K \right )&&=&kJ&40.80\\ \textup{smeltning af is:}&=&\left (1\; kg \right )\cdot \left ( 334 \; \tfrac{kJ}{kg}\right )&&=&kJ&334.00\\ \textup{opvarmning af vand:}&=&\left (1\; kg \right )\cdot \left (4.186 \; \tfrac{kJ}{kg\cdot K}\right )\cdot \left ( 100\; K \right )&&=&kJ&418.60\\ \textup{fordampning af vand:}&=&\left (1\; kg \right )\cdot \left (2260 \; \tfrac{kJ}{kg}\right )&&=&kJ&2260.00\\ \textup{opvarmning af damp:}&=&\left (1\; kg \right )\cdot \left (1.840 \; \tfrac{kJ}{kg\cdot K}\right )\cdot \left ( 20\; K \right )&&=&kJ&36.80\\ \hline \textup{energi i alt:}&&&&=&kJ&3090.20 \end{array}


Skriv et svar til: Energiberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.