Latin

Subjektsprædikat

01. november 2018 af Weeke (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

Jeg er i gang med at lave syntaksanalyse, og jeg er gået i stå med denne sætning

Hannibal primus imperator est, qui exercitum Alpes traducit.

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2018 af MaiiDevon

Subjeksprædikat forekommer når verberne "at være, at blive, at hedde, at kaldes" er til stede. Desuden skal der kunne sættes et lighedestegn mellem leddet og subjektet. 


Svar #2
01. november 2018 af Weeke (Slettet)

okay, vil det passe følgende

Hannibal ( subjekt) primus imperator (subjektsprædikat) est ( verballed), qui (subjekt) exercitum alpes ( Direkte objekt) traducit ( verballed)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2018 af MaiiDevon

Jeg ved ikke hvad det bag kommaet betyder. Men jeg kan huske at "est" er en form af at være, så jeg kan fortælle dig, at det, der står før kommaet, er rigtigt. 


Svar #4
01. november 2018 af Weeke (Slettet)

Okay, tusind tak


Svar #5
01. november 2018 af Weeke (Slettet)

jeg er lige stødt på en anden problem igen

Consilia ( subjekt) tua ( subjektsprædikat) aperta (subjektsprædikat) sunt (verballed)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2018 af jbmm (Slettet)

Det skal være:

Consilia tua = subjekt ('dine planer')
aperta = subjektsprædikat
sunt = verballed


Skriv et svar til: Subjektsprædikat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.