Kemi

Puffer

02. december 2018 af hashim23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Har svært ved opg. c i den vedhæftet opgave.

Håber, at der er nogen der kan hjælpe mig med den.

Vedhæftet fil: puffer.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2018 af mathon

c)
             \small 7.40=7.20+\log\left ( \frac{0.06+x}{0.16-x} \right )\qquad\textup{x er antal mol tilsat fast NaOH}

              \small \frac{0.06+x}{0.16-x}=10^{0.20}=1.5849

              \small 0.06+x=1.5849\cdot (0.16-x)

              \small 0.06+x=0.253584-1.5849x

              \small 2.5849x=0.193584

              \small x=\frac{0.193584}{2.5849}

              \small x=0.0749\; mol

der skal
tilsættes
              \small m(NaOH)=\left (0.0749\; mol \right )\cdot \left (39.997 \; \tfrac{g}{mol} \right )=3\; g


Svar #3
04. december 2018 af hashim23 (Slettet)

Ok, tak Mathon. Men hvorfor er det + x og - x. Kan du evt. forklare det, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2018 af mathon

Den stærke base OH- reagerer med den svage syre H2PO4- hvorved der dannes HPO42-.

Forholdet mellem korresponderende base og syre \small \tfrac{n_b}{n_s} ændres således at tælleren øges medens nævneren mindskes med samme antal mol.

Når ændringen i det ukendte antal mol kaldes x
haves:
                    7.40=7.20+\log\left ( \frac{0.06+x}{0.16-x} \right )\qquad\textup{x er antal mol tilsat fast NaOH}


Svar #5
07. december 2018 af hashim23 (Slettet)

Tusind tak.


Skriv et svar til: Puffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.