Bioteknologi

Penicillin

10. december 2018 af Miriam27 - Niveau: A-niveau

Hvad er forskellen på funktionen af Penicillin G og antibiotika, helt specifikt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2018 af DrNielsen

Penicillin er et antibiotikum. Antibiotika er den overordnede gruppe af medikamina der virker dræbende på mikroorganismer :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2018 af AngelOneOne

Hej,

Du bliver nok nødt til at definere dit spørgsmål lidt dybere. Som #1 skriver, er Penicillin G blot et blandt omkring 50 kemisk beslægtede antibiotika, kaldet penicilliner.

Generelt, forhindrer penicillinerne krydsbindingen af peptidoglycan i cellevæggen, og griber dermed ind i den afsluttende fase af konstruktionen af cellevægge - de ødelægger altså dannelsen af cellevægge og dræber dermed bakterier. De opdeles i naturlige penicilliner, semi-syntetiske penicilliner, penicillinase-resistente penicilliner, og bredspektrede penicilliner, og hver af disse grupper har forskellige fordele og ulemper.

Andre antibiotika virker på andre måder, f.eks. ved at være proteinsyntesehæmmere, skader plasmamembranen, hæmmer nukleinsyresyntese, eller hæmmer kompetativt (konkurrencemæssigt) syntesen af essentielle metabolitter (livsnødvendige stoffer for bakteriecellerne). Af andre grupper af antibiotika kan nævnes carbapenemer, monobaktamer, cephalosporiner, og polypeptidantibiotika.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Penicillin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.