Bioteknologi
Soda
I sammenhæng med en rapport om hævemidler, arbejder jeg med natron i bagværk. Da reaktionen 2NaHCO3(s) => Na2CO3(s) + H2O(g) + CO2(g) bliver til, ville jeg spørge hvad der sker med soda'en? regner med at vandet fordamper og CO2en fordejen til at hæve
Svar #1
09. januar 2019 af Sveppalyf
På Wikipedia står der:
https://da.wikipedia.org/wiki/Natron
Hvis der er syre til rådighed, dannes der ikke soda, men kun vand og kuldioxid
H+ + NaHCO3 → Na+ + H2O + CO2
Der står desuden:
Bagepulver er en blanding af natron og en syre (H+). Ren natron bør helst kun bruges i dej, som indeholder syre, da der ellers dannes soda, som giver bagværket en let sæbeagtig smag.
Skriv et svar til: Soda
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.