Bioteknologi

Soda

09. januar 2019 af EChristian5945 - Niveau: A-niveau

I sammenhæng med en rapport om hævemidler, arbejder jeg med natron i bagværk. Da reaktionen 2NaHCO3(s) => Na2CO3(s)  +  H2O(g)  +  CO2(g) bliver til, ville jeg spørge hvad der sker med soda'en? regner med at vandet fordamper og CO2en fordejen til at hæve


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2019 af Sveppalyf

På Wikipedia står der:

https://da.wikipedia.org/wiki/Natron

Hvis der er syre til rådighed, dannes der ikke soda, men kun vand og kuldioxid

H+ + NaHCO3 → Na+ + H2O + CO2

Der står desuden:

Bagepulver er en blanding af natron og en syre (H+). Ren natron bør helst kun bruges i dej, som indeholder syre, da der ellers dannes soda, som giver bagværket en let sæbeagtig smag.


Skriv et svar til: Soda

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.