Bioteknologi

gæringsproces eller ethanolproduktion

10. januar 2019 af sally7659 - Niveau: A-niveau

sidder med en aflevering og fik det her spørgsmål. Giv nogle bud på hvilke vækstforhold der har betydning for ethanolproduktionen og forklar hvorfor netop disse forhold har betydning? 

ved godt at mange syntes at det måske er nemt, men for mig så er det virkelig svært da bioteknologi ikke er min stærke side, men syntes at det er interessant. 

please har virkelig brug for hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2019 af AngelOneOne

Hej,

For at organismer kan trives, er der en række forhold den kræver:

Miljø - Miljøet er f.eks. pH og om der er oxygen tilstede eller ej - Er der oxygen til stede ved ethanolproduktionen, vil der ske det, at den dannede ethanol reagerer med oxygen og danner eddikesyre og vand. Ved normal ethanolproduktion er der ikke oxygen tilstede, vil sukkeret blive omdannet til ethanol og kuldioxid - kuldioxiden reagerer med vand og danner kulsyre (boblerne ved gæreingsprocessen). pH er vigtig for om organismen kan trives. Er den for lav eller for høj, mistrives organismen eller dør. Af andre faktorer der kan høre under miljø kan nævnes for eksempel lys, UV-stråling, og kemiske stoffer.

Temperatur - Alle organismer har en temperatur hvor de trives bedst. Er temperaturen for høj eller for lav, bliver deres produktivitet forringet, går gelt i stå, eller i yderste konsekvens, dør de.

Næringsstoffer - Alle organismer har brug for næringsstoffer for at kunne trives og vokse. Det medium de lever i, skal levere disse næringsstoffer for at organismen kan overleve og være aktive. Det kan være forskellige næringssalte, proteiner, stoffer til energiproduktion (f.eks. glucose), eller andre stoffer der er nødvendige for organismen.

Håbe det hjalp lidt.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: gæringsproces eller ethanolproduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.