Fysik

Skilift

16. januar 2019 af smolovJr - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har nu siddet med denne opgave i lidt tid og kan ikke rigtig finde ud af den - Nogen der kan hjælpe?

Jeg søger hjælp til opgave a, c, og d. 

På forhånd tak :-)
 

Vedhæftet fil: fysikwf.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2019 af mathon

a)
         \small \textup{Tr\ae kkraftens effekt:}
                                                          \small P=F\cdot v


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. januar 2019 af mathon

c)
         \small \textup{effektens nyttekoefficient:}
                                                          \small \eta =\frac{E_{nytte}}{E}

         \small \textup{friktionskoefficient:}
                                                          \small \mu =1-\eta


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. januar 2019 af mathon

d)
        \small \small \textup{friktionskkraftens arbejde:}
                                                       \small A_{frik}=\left (\mu \cdot m\cdot g\cdot \cos(10\degree) \right )\cdot s


Svar #5
16. januar 2019 af smolovJr

Tusind tak for hjælpen #mathon, det er til stor hjælp - Kan du skrive med tal hvad Enytte/E er?

Kan du evt hjælpe mig igang med opgaven jeg har vedhæftet et billede af?

Vedhæftet fil:fredsf.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #6
16. januar 2019 af mathon

\small \textup{Tid p\aa \ skiliften:}
                                  \small t=\frac{325\; m}{1.12\; \tfrac{m}{s}}=290.179\; s

 \small \textup{effektens nyttekoefficient:}
                \small \eta =\frac{E_{nytte}}{E}=\frac{P_{nytte}}{P}=\frac{\frac{(80\; kg)\cdot \left ( 9.82\; \tfrac{N}{kg} \right )\cdot (325\; m)\cdot \sin(10\degree)}{290.179\; s}}{180.32\; W}=\frac{152.79\; W}{180.32\; W}=0.847


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. januar 2019 af mathon

a)
                 \small _{33}^{76}\textrm{As}\; \rightarrow \; _{34}^{76}\textrm{Se}\; +\; _{-1}^{0}\textrm{e}\; +\; \bar\nu


Skriv et svar til: Skilift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.