Kemi

Beregning opgave (haster)

03. februar 2019 af sandra000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med de her opgaver???

På smørmejerier tilsætter man salt (naCl) til smør (undtagen når man laver usaltet smør). Opgaven viser, hvordan saltindholdet i smør kan bestemmes ved titrering. i et forsøg afvejes 0,257 g smør i et 10 ml bægerglas. der tilsættes ca. 5 ml demineraliseret vand. Blandingen opvarmes i et varmt vandbad i nogle minutter, så smørret smelter. Så tilsættes 1 dråbe 0,1 m KCr O4,

hvorefter der titreres med 0,0500 m Ag NO3 under magnetomrøring. Ved ækvivalenspunktet er der tilsat 0,931 ml 0,0500 m Ag NO3. 

1. Beregn den tilsatte stofmængde Ag NO3

2. Hvilken stofmængde NaCl er ækvivalent hermed?

3. Beregn massen af NaCl, og angiv smørrets saltindhold i masse%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2019 af mathon

                 \small Ag^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; Cl^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; AgCl\, _{\textit{(s)}}\qquad\qquad Ag_2CrO_4\textup{ er brunr\o dt}        

1.
                 \small n(AgNO_3)=\left ( 0.931\cdot 10^{-3}\; L \right )\cdot \left ( 5.0\cdot 10^{-2}\; \tfrac{mol}{L} \right )=4.655\cdot 10^{-5}\; mol=46.55\; \mu mol              


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2019 af mathon

2.
                 reaktionsforhold
                                                \small NaCl:AgNO_3=1:1

                 \small 46.55\; \mu mol\; NaCl\equiv 46.55\; \mu mol\;AgNO_3  


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2019 af mathon

3.
                 \small m_{NaCl}=\left ( 46.55\cdot 10^{-6}\; mol \right )\cdot \left (58.443\; \tfrac{g}{mol} \right )=2.7205\cdot 10^{-3}\; g

                 \small \small \small \textup{sm\o rrets saltindhold i masse-pct.}

                 \small \small p=\frac{2.7205\cdot 10^{-3}}{0.257\cdot 10^{-2}}\%=1.06\%                


Skriv et svar til: Beregning opgave (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.