Fransk

Refleksive verber...

18. februar 2019 af annekatrine57 - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogle der kan forklare brug af og vise hvordan man bøjer refleksive verber ud fra dette eksempel: "Se concentrer".. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2019 af french doctor

Hej

Først er det en god idé at forstå, hvad et refleksivt verbum er.

Vi har det også på dansk.

Fx:

At vaske sig

Det lille ord "sig" fortæller, at det er et refleksivt verbum.

Refleksivt = viser tilbage til sig selv = man vasker sig selv. Til forskel fra blot "at vaske" - en bil fx.

Bøjning af "at vaske sig":

jeg vasker mig

du vasker dig

han/hun/den/det/man vasker sig

vi vasker os

I/De vasker jer/Dem

de vasker sig

Læg mærke til, at det ved hver person præciseres (mig, dig, sig...), hvem det er, der bliver vasket = personen selv.

Sådan er det også på fransk:

je me lave

tu te laves

il se lave

nous nous lavons

vous vous lavez

ils se lavent

Bortset fra det, så bøjes "laver" helt, som man normalt gør med verber på -er.

- - -

Sincèrement Thomas


Skriv et svar til: Refleksive verber...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.