Kemi

stofmængdekoncentration

24. februar 2019 af TKCA1 - Niveau: B-niveau

Er der nogen, som kan hjælpe med opgaven:

En ændring i pH fra 7,40 til 7,00 er livstruende. Hvor mange gange større bliver ændring i den aktuelle stofmængdekoncentration af oxonium [H3O+], når pH sænkes fra 7,4 til 7,0?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

pH = -log[H3O+]  <=>

[H3O+] = 10-pH

Så vi har

[H3O+]ny værdi / [H3O+]gammel værdi = 10-7,00 / 10-7,40 = 100,40 = 2,5

Så koncentrationen bliver 2,5 gange så høj.


Svar #2
24. februar 2019 af TKCA1

Det giver super god mening tak.


Skriv et svar til: stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.