Kemi

Mængdeberegninger

11. marts 2019 af HG12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle,

jeg forstår ikke, hvordan jeg skal beregne disse opgaver:

124,7 mg af stoffet opløses i 100,0 ml vand. Den dannede opløsning findes ved flammeemission at indeholde 305 mg K+ /l. Beregn stoffets molære masse på grundlag af kaliumanalysen 

129,2 mg stof opløses i ca. 50 ml vand. Efter tilsætning af en ammonium/ammoniak-puffer og murexid-indikator titreres til omslag med 20,14 ml 0,02006 M EDTA-opløsning: [Cu(NH3)4] 2+ + H(edta)3– ? [Cu(edta)]2– + NH4 + + 3 NH3 Beregn stoffets molære masse på grundlag af zinkanalysen 

Jeg har en ide til den anden, og det er jo vel, at jeg kan jo beregne stofmængden, fordi jeg kender jo allerede koncentrationen og volumen, og derefter kan jeg beregne molarmassen, da jeg allerede kender massen, men jeg får bare et uroligt lavt tal, som ikke giver nogle mening, og til den første jeg har ingen anelse om, hvordan jeg skal beregne.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2019 af mathon

                                 \small 305\; \tfrac{mg\; K^+}{L}=30.5\; \tfrac{mg\; K^+}{100\; mL}
   \small \textup{identisk med}\quad \frac{0.0305\; g}{39.098\; \tfrac{g}{mol}}=0.00078\; mol\; K^+

   \small \textup{stoffets molmasse}
                                        \small \frac{0.1247\; g}{0.00078\; mol}=159.9\; \tfrac{g}{mol}


Svar #2
11. marts 2019 af HG12 (Slettet)

Den første får jeg til at vøre 92.28g/mol, hvilket ikke passer i forhold til facit


Svar #3
11. marts 2019 af HG12 (Slettet)

#2

Den første får jeg til at vøre 92.28g/mol, hvilket ikke passer i forhold til facit

Nr 2, ikke den første opgave


Skriv et svar til: Mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.