Kemi

mængdeberegninger

11. marts 2019 af HG12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Følgende opgave giver ikke mening:

142,2 mg stof opløses i ca. 50 ml vand. Efter tilsætning af fortyndet salpetersyre titreres til omslag med 17,43 ml 0,1021 M sølvnitratopløsning: Cl– + Ag+ → AgC

Beregn den molæremasse på grundlag af chloridanalysen

Igen skal jeg vel bruge n=c*V, og derfra M=m/n, men jeg får et tal som heller ikke giver mening


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2019 af mathon

molarmassen på grundlag af chloridanalysen:

           \small n(Cl^-)=\left (0.01743\; L \right )\cdot \left (0.1021\; \tfrac{mol}{L} \right )=0.001780\; mol

           \small M(chlorid)=\frac{0.1422\; g}{0.001780\; mol}=79.89\; \tfrac{g}{mol}


Skriv et svar til: mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.