Studievalg og videregående studie

MEDICIN/FARMACI OG FARMAKOLOGI?

03. juni 2019 af unituni

Jeg skal snart til at vælge videregående uddannelse, da jeg gerne vil starte direkte efter gymnasiet. Jeg er interesseret i naturvidenskab og har Matematik A, Fysik B og Kemi B, og jeg synes især at kemi er spændende. Derfor vil jeg gerne have et job hvor jeg kan udvikle medicin og jeg har derfor overvejet farmaci-uddannelsen på KU. Jeg har dog hørt, at man som farmaceut primært er den person der laver kvalitetstests og ikke er den der udvikler medicinen. Medicin-uddannelsen på KU lyder derfor også naturligt spændende for mig, men jeg er bange for, at kemien ikke fylder lige så meget, som jeg ønsker. Man kan læse farmakologi som speciale, både som læge og som farmaceut. Jeg ved dog ikke meget om det at være farmakolog. Jeg synes begge uddannelser er spændende, men hvilken vej skal man gå hvis man gerne vil være den der udvikler medicinen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2019 af Smut1

Jeg troede, man skulle have fat i en anden gren af uddannelserne, hvis man ville udvikle medicin, som starter med: "Molekylær medicin" og slutter med "Medicin med industriel specialisering".

Husk, at uddannelsesguiden til inspiration har noget nederst på deres side, som hedder "uddannelser der ligner":https://www.ug.dk/uddannelser/bachelorogkandidatuddannelser/bacheloruddannelser/naturvidenskabeligebacheloruddannelser/matematikfysikkemiogdatalogi/medicin-med-industriel-specialisering


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2019 af gerthansen

Vil du gerne flytte for uddannelsen, hvis ikke, er KU så der du vil gå?


Svar #3
03. juni 2019 af unituni

#1 Man kan tage en bachelor og en kandidat i Medicin med industriel specialisering, men det er i Aalborg og jeg ønsker ikke at flytte for uddannelsen.


Svar #4
03. juni 2019 af unituni

#2 Jeg vil helst gå på KU.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2019 af Smut1

#3 Nåh nej, det var heller ikke tænkt som et forslag, men som et udgangspunkt for at søge videre på nettet.


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. juni 2019 af DrNielsen

Det er korrekt at man kan blive klinisk farmakolog som læge. Herfra - og også uden speciale - kan du komme til at arbejde i industrien og formentlig også med udvikling. Hvis jeg var dig havde jeg taget en anden vej. Den medicinske kandidateksamen gør dig kompetent inden for et bredt felt. Jeg tror det vil gavne dig at tage en mere forskningsorienteret uddannelse. Vi har fysiologi, biokemi og farmakologi, men der findes uddannelser der bruger langt mere tid på disse fag end vi gør. Derfor tror jeg du vil hjælpe dig selv hvis du søger i denne retning i stedet for at blive læge :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2020 af MyNameIsBondCovalentBond

Jeg ved ikke om du stadig finder det relevant. Jeg vil dog sige at lægemiddeludvikling kan være MEGET bredt. 

For har du ikke et specifikt område du gerne vil kunne udvikle indenfor så er farmaceut (eller cand.scient.pharm) vejen frem for dig. 

-Hvis du vil udvikle på et kemisk niveau, så overvej medicinal kemi. Med kemisk niveau, taler vi om at bruge programmer og organisk kemi til at finde bestemte lægemidler der kan binde sig til bestemte proteiner for at udføre/hæmme en bestemt effekt. 

-Hvis du vil udvikle på et analytisk niveau, så kan du sagtens gå flere veje. Kemi-ingeniør på DTU og farmaceuter på KU kan sagtens specialiserer sig indenfor dette. 

-Hvis du vil udvikle indenfor produktion så kan du tage en ingeniøruddannelse eller også farmaceut uddannelsen. 

-Hvis du vil udvikle indenfor noget bioteknologisk produktion af medicin. Så helt klart tage en diplomingeniør uddannelse i biotek og kemi på DTU, opnå en varierende erfaring og fortsæt hvis ønsket med en kandidat. 

Jeg mangler endnu at se nogen med en uddannelse i medicin med industriel specialisering. Men som du kan hører kan der udvikles i mange steder og områder. Farmaceut uddannelsen dækker faktisk det meste. Jeg plejer altid at sige at den færdiguddannede farmaceut er ligesom ler, der kan formes til hvad end en arbejdsplads har brug for, simpelthen fordi man lærer at sætte sig ind i noget der er så bredt og har en rig baggrund indenfor lidt af det hele.

Jeg er cand.scient.pharm og arbejder indenfor lægemiddeludvikling. 

Vh.


Skriv et svar til: MEDICIN/FARMACI OG FARMAKOLOGI?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.