Bioteknologi

Enzymkinetik

04. juni 2019 af forvirretHTXer - Niveau: A-niveau

Redegør for undersøgelsen af enzymaktiviteten herunder princippet bag Michaelis Mentens enzymkinetik.

Redegør for påvirkningen af pH, temperatur samt inhibitorer på enzymaktiviteten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2019 af gerthansen

Jeg tror ikke du får folk til at  forklare dig hele teorien bag MM kinetik, så du må lige uddybe hvad du ikke forstår

pH vil muligvis kunne gå ind og påvrike aktivsite i dit enzym, og dermed mindske virkningen eller gør den fuldstændig inaktiv. Den kan dog også angribe andre steder, og så denaturere dit protein. Så kort fortalt, pH denaturer dit protein, og alt efter graden, så falder effekten efter det.

Temperatur. Kold sænker aktiviteten, men kan varmes op igen så det kan virke normalt. varmt vil også sænke aktiviteten, men alt for varmt vil denaturere det fuldstændigt, og du vil så ikke kunne få det til at folde sammen igen.

Inhibitor der handler det om hvilken slags inhibitor du har, her må du selv lige finde typerne, og så spørge til dem du ikke forstår.


Skriv et svar til: Enzymkinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.