Eksamensforberedelse

Matematik G

08. juni 2019 af Hussein1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Vil have hjælp til 6,7,8

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2019 af AlexanderQA (Slettet)

6 Du ved at X3=1500   Altså cmer = 1500

cm3 betyder kubikrod 
du tager kubikroden af 1500, det som med sig selv i 3 giver 1500 
https://www.youtube.com/watch?v=jeoJeAAgbOw
se de første par min. (håber du har sådan en) 
så ved du at kubikroden er 11,447   (11,45) 
Hvis du ved at  det skal give  1500 cm3

Kan du bare sige F.eks. 10*20*X=1500 og så løse den ligning
Du kunne også sige 2,4*9,7*X=1500

Det kunne du gøre sådan her  Reducer og Isoler X ;)? 

10*20*X=1500  <=> 200*X=1500 <=> X=1500/200

Så få du nemlig at 10*20*7,5=1500   
Der har du en formel på den ligning du har fået der :) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2019 af ringstedLC

Det er fint, at du vedhæfter et billede af opgaven (bare det så havde været vendt rigtigt), men da 6,7 og 8 er underspørgsmål til 4, hvor der henvises til et bilag, skal du sikkert bruge svaret herfra og oplysningerne fra bilaget til at give et bud på æskens dimensioner. Det er ikke gjort med bare at fastlægge to mål og så udregne det tredje, hvis diameteren af kuglerne er kendt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2019 af AlexanderQA (Slettet)

6. Det var 2 forslag.  der 

7. udregn arealet af de alle siderne på din kasse 

8. for at regne lægden ud på diagonalen skal du bruge phytagoras 

så hvis kassen er 10 i højden og 20 i bredden 
hedder ligningen 102+202=c2

C= √ 102+202  
C er altid den rette vinkel lille a,b,c er dem over for, det er reglen.  


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2019 af AlexanderQA (Slettet)

Hvis man klikker på gem som på billedet kommer i lodret igen ;) 
Kunne du bruge noget af det? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2019 af AlexanderQA (Slettet)

hvis kuglerne skal passe ind i den 1,5 L æsken må du jo tilpasse den efter det


Skriv et svar til: Matematik G

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.