Eksamensforberedelse

Matematik G

08. juni 2019 af Hussein1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej jeg vil have hjælp til den her opgave

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2019 af AlexanderQA (Slettet)

De 1/3 de af de nye tallerkener  = en 3 del =     en ud af      3 dele af noget


/  = division

* =  gange 
 

Del noget i 3. en af dem. = en tredjedel           
 

1/3 del af 12 = 12/3
4*149  +  8*99,95  = 1395,6 kr 
Når du læser at kusen er 756    betyder det at 100 EUR (EURO) er 756 DKK  (DANSKE KRONER)

Altså kurs 756 betyder: 100 EUR = 756 DKK

(havde der stået 7,56 havde det været for en EUR)

Der står så: Prisen i tyskland er 15 EUR for de store tallerkener på 27cm 

Så nu vil regnestykket så hedde:  15 EUR*4    +   8*99,95  KR 

1 EUR = 7,56    ergo hedder stykket jo  (nu)

(15*7,56)*4    +     8*99,95 
 Det er = 1253,2   

godt jeg sparer altså  fra 1395,6 til en ny pris på 1253,2 .... 
men hvor meget er det?   jo det er 142,4 
 

Så jeg står på 1395,6 nu kan jeg trække 142,4 af den her pris...

Hvor mange % er 142,4  ud af den pris jeg har nu..   /ellers har
142,4/1395,6*100   = procent    ( 142,4     /   1395,6      * 100 )
Formlen kan også skrives sådan= Delen/den oprindlige pris *100  

( se denne korte video  https://www.youtube.com/watch?v=E_7beCd0HqA     )
 

Altså sagt på en anden måde den del prisen falder eller stiger / med den oprindelige pris 


Bordet

du må her forholde dig til at den ene vej kan der ihvertfald være X antal tallerkener
F.eks. 100 cm den ene vej 
100/27 = x antal den vej .... der kan stå 3,7 stk tallerken 
så vi siger bare 3, så de ikke vælter.
 den anden vej kan der stå 140/27             5,18 vi siger bare 5 
Det vil sige 3 den ene vej 5 den anden vej Kan du regne ud hvor mange der så er plads til? 

Hvis jeg skal forklare Målstoks forhold lidt nærmere må du lige sige til.

Du vil tegne bordet på et A4 papir det er 30*21 cm = 630 cm2 
vi kunne evt trække 10  cm fra på hver side for at gøre det lidt mindre så der plads 

15*11,5 = 172,5 cm2

det må være maks det :) 
Du laver et målestoksforhold  ... Det hedder 1 til 10 sagt på en anden måde 1 : 10 
1 cm på tegning = 10 cm i virkeligheden 
bordet er 140 cm i vikreligheden derfor er det en 1/10 del (en 10 del) af det på tegne 
gælder for begge sider . 

så det bliver 10*14  cm i målstoks forholdet 1:10  F.eks. 

1 del.

M.v.h Alexander 
skriv hvis der er mere, du har brug for hjælp til. 

(  Husk helt langsom 1 skridt af gangen ) 

 den næste hedder en funktion 

Y= pris 

X = ubekendt   Antal Km i det her tilfælde          

Tilbud 1:  Y=450
Tilbud 2:  Y=300 + 15*X    skrevet lidt andeledes X*15+300

150/15  Altså under 10 Km alt derover  så bliver det jo 300 kan hun nøjes med det.. (300+X*15) max (10*15) sagt på en anden måde max (150/15)

Har du brug for hjælp til den sidste også?  



 



 
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2019 af AlexanderQA (Slettet)

P.s det bedste er, at lave en liniær funktion, hvis du er i tvivl, syntes jeg.
Evt med en graf 
og ikke at forveksle /  Med et målstoks forhold


Skriv et svar til: Matematik G

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.