Kemi

til til mængdeberegning

01. juli 2019 af hellokitty3 - Niveau: C-niveau

Jeg vil gerne har hjælp til følgende opgave


Svar #1
01. juli 2019 af hellokitty3

anden side


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juli 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juli 2019 af mathon

                             \small CH_4\, _{\textit{(g)}}\; +\; 2\, O_2\, _{\textit{(g)}}\;\xrightarrow[]{\textup{forbr\ae nding}}\; CO_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; 2\, H_2O\, _{\textit{(g)}}

                           \small \begin{array}{|c|llr|} \textup{\textbf{stof}}&\textup{\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \textbf{molarmasse}}\\ \hline CH_4&SU\! M\left ( \left \{1,4 \right \}*\left \{12.011,1.008 \right \} \right )\frac{g}{mol}&=&16.043\; \frac{g}{mol}\\ \hline O_2&2\cdot\left ( 15.999\frac {g}{mol} \right )&=&31.998\; \frac{g}{mol} \\ \hline CO_2&SU\! M\left (\left \{1.2 \right \}*\left \{12.011+15.999 \right \} \right )\frac{g}{mol}&=&44.009\; \frac{g}{mol}\\ \hline H_2O&SU\! M\left ( \left \{2,1 \right \}*\left \{1.008,15.999 \right \} \right )\frac{g}{mol}&=&18.015\; \frac{g}{mol} \end{array}

                           \small \begin{array}{llllll} n(CH_4)=\frac{10.0\; g}{16.043\; \frac{g}{mol}}&=&0.623\; mol\\\\ n(O_2)&=&2\cdot n(CH_4)=2\cdot \left ( 0.623\; mol \right )&=&1.246\; mol\\\\ n(CO_2)&=&1\cdot n(CH_4)&=&0.623\; mol\\\\ n(H_2O)&=&2\cdot n(CH_4)=2\cdot \left ( 0.623\; mol \right )&=&1.246\; mol\\\\\\\\ m(O_2)&=&\left (1.246\; mol \right )\cdot \left ( 31.998\; \frac{g}{mol} \right )&=&39.870\; g\\\\ m(CO_2)&=&\left (0.623\; mol \right )\cdot \left ( 44.009\; \frac{g}{mol} \right )&=&27.418\; g\\\\ m(H_2O)&=&\left (1.246\; mol \right )\cdot \left ( 18.015\; \frac{g}{mol} \right )&=&22.447\; g \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juli 2019 af mathon

                           \small \small \begin{array}{llllllllllllllllllllllllllll} \\&m(CH_4)&=&10.00\; g&&&&&&m(CO_2)&=&27.42\; g\\&m(O_2)&=&\underline {39.87\; g}&&&& &&m(H_2O)&=&\underline{22.45\; g}\\ \textup{\textbf{venstre} side:}&&&49.87\; g&&&&\textup{\textbf{h\o jre} side:}&&&&49.87\; g \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juli 2019 af mathon

                             \small \small C_{12}H_{22}O_{11}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\;\xrightarrow[]{\textup{g\ae ring}}\; 4\, C_2H_5OH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, CO_2\, _{\textit{(g)}}

                              \small \begin{array} {|l|c|c|c|c|} \hline &C_{12}H_{22}O_{11}&H_2O&C_2H_5OH&CO_2\\ \hline \textup{masse/g}&1000.000&52.622&538.270&514.201\\ \hline \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&342.297&18.015&46.069&44.009\\ \hline \textup{antal mol}&2.921&2.921&11.686&11.686\\ \hline \textup{koefficienter}&1&1&4&4\\ \hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juli 2019 af mathon

                             \small \small \small 2\, Al\, _{\textit{(s)}}\; +\; 3\, S\, _{\textit{(s)}}\;\longrightarrow \; Al_2S_3\, _{\textit{(s)}}

                              \small \begin{array} {|l|c|c|c|c|} \hline &Al&S&Al_2S_3\\ \hline \textup{masse/g}&35.94&64.07&100\\ \hline \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&26.982&32.065&150.159\\ \hline \textup{antal mol}&1.332&1.998&0.666\\ \hline \textup{koefficienter}&2&3&1\\ \hline \end{array}


Skriv et svar til: til til mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.