Kemi

Hydronolysegraden

07. september 2019 af Ditteniel (Slettet) - Niveau: B-niveau

har brug for hjælp til at løse denne opgave:

I en 0,0500 M vandig opløsning af methansyre (myresyre) måles pH til 2,54.

a) Beregn hydronolysegraden, a for methansyre i opløsningen.

er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2019 af mathon

                      \small \small \small \begin{array}{lllllll} &c\cdot \frac{\alpha ^2}{1-\alpha }=10^{-pK_s}\qquad 0< \alpha <1\qquad \alpha \textup{ er hydronolysegraden}\\\\ &c\cdot \alpha ^2+10^{-pK_s}\cdot \alpha -10^{-pK_s}=0\\\\ &0.05\cdot \alpha ^2+10^{-3.75}\cdot \alpha -10^{-3.75}=0\\\\ &\alpha =0.058=5.8\% \end{array}


Skriv et svar til: Hydronolysegraden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.