Kemi

Ligevægtskonstant

16. september 2019 af QaalA - Niveau: Universitet/Videregående

A+B<->C+D

Ved reaktionens start gælder [A](0) = 10 mM, [B](0) = 100 mM. Ved ligevægt er der 95% af den oprindelige mængde A tilbage. Beregn ligevægtskonstanten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2019 af janhaa

A + B <=> C + D

0,010....0,100....0....0

9,5*10-3...0,0995....5*10-4...5*10-4

K = (5*10^-4)^2/(9,5*10^-3*0,0995)

K = 2,645*10^-4


Skriv et svar til: Ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.