Kemi

Halvcellereaktioner

27. september 2019 af Hej15 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan opskrives de fire halvcellereaktioner for diagrammet, som er vedhæftet? M står for metal, så det er for et metal i basisk opløsning. 

Jeg er med på den første reaktion: MO_42- + e^- = MO_4^3- 

Men for de andre er jeg i tvivl og kan ikke få dem til at give mening. 

På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2019 af mathon

Der er tale om reduktion, hvorfor der modtages elektron(er).


Svar #2
28. september 2019 af Hej15 (Slettet)

Så for den anden vil det være:

MO4^3- + 2e^- = MO(OH)

Er det forstået rigtigt? Eller skal der også være afstemning af H og O-atomerne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2019 af mathon

 Det afhænger af reduktionsmidlet.    


Svar #4
28. september 2019 af Hej15 (Slettet)

Ja, altså den går jo fra +5 til +3, så skal der så stå:

MO4^3- = MO(OH) + 3e^- 

Den får 2 elektroner pga ændring i oxidationstrinnet, men så skal der vel være en ekstra elektron, hvis det skal give mening ift. ladning? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2019 af mathon

Tværtimod skal der modtages elektroner på venstre side.


Svar #6
28. september 2019 af Hej15 (Slettet)

Okay, så 

MO4^3- + 3e^- = MO(OH) er det rigtige? 


Skriv et svar til: Halvcellereaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.