Kemi

Mængdeberegning

03. oktober 2019 af layla111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har lavet a og b i vedhæftede, men forstår ikke hvordan man viser om opløsningen er basisk eller sur?

a) 

n(HNO3) = v * c = 0.090 L * 0.050 = 0.0045 mol

n(HCl ) = v * c = 0,060 L * 0.2 mol/L = 0,012 mol

n(HNO3) + n(HCl) = 0.0045 mol + 0,012 mol = 0.0165 mol

Jeg finder den aktuelle koncentration i opløsningen c = n/v

c = n/v = 0.0165 mol0.500 v= 0.303 mol/L

Jeg finder nu ph værdien ved at bruge ph = -log(h3O)+ = -log(0.303 mol/L) = 1.5 i ph

Jeg har lavet a og b i vedhæftede, men forstår ikke hvordan man vise rom opløsningen er basisk eller sur


Svar #1
03. oktober 2019 af layla111 (Slettet)

Her er opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. oktober 2019 af mathon

Beregn om  der er overskud af H_3O^+ eller OH^-.


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.