Kemi

Mg(OH)2

04. oktober 2019 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående
Hej
Jeg vil gerne har hælp til
Hvordan kan jeg beregne opløseligheddprodultet (kspkr for mg(OH)2 ud fra den måle pH og den måle pH er 9
Og tilsodet skal jeg finde opløselighed af mg(oH)2

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Mg(OH)2(s) ⇔ Mg2+(aq) + 2 OH-(aq)

Ksp = [Mg2+] * [OH-]2

Vi kan finde [OH-] ud fra pH-værdien:

pOH = 14 - pH

pOH = 14 - 9 = 5

[OH-] = 10-pOH

[OH-] = 10-5 M

Vi kan af reaktionsligningen se at der bliver dannet dobbelt så mange OH- som der bliver dannet Mg2+. Derfor har vi

[Mg2+] = ½ [OH-]

[Mg2+] = 0,5 * 10-5 M

Dette kan vi nu indsætte i udtrykket for Ksp.

Ksp = 0,5*10-5 M * (10-5 M)2 = 5 * 10-16 M3


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Opløseligheden:

Koncentrationen af Mg2+ fandt vi til 0,5*10-5 M. Da volumenet er 100 mL, kan vi finde stofmængden af Mg2+ til

n(Mg2+) = 0,5*10-5M * 0,100L = 0,5*10-6 mol

Vi kan af reaktionsligningen se at der bliver dannet 1 mol Mg2+ for hvert mol Mg(OH)2 der bliver opløst. Så den opløste stofmængde Mg(OH)2 er

n(opløst Mg(OH)2) = n(Mg2+) = 0,5*10-6 mol

Som har massen

m(opløst Mg(OH)2) = 0,5*10-6 mol * 58,3197 g/mol = 2,9*10-5 g

Man angiver vist ofte opløseligheden i g pr. 100 mL, så opløseligheden er

2,9*10-5 g/100mL


Skriv et svar til: Mg(OH)2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.