Kemi

Molarmasse

04. oktober 2019 af l24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

har fået dette spørgsmål og er i tvivl hvordan jeg gør håber nogen kan hjælpe mig. 

hvis man har et stof med ukendt kemisk formel, kan man ikke umiddlbart beregne stoffets molar masse.  Så må man prøve at bestemme stoffets molare masse ved at måle sammenhørende værdier for stofmængde og masse. en måling viser at 0,248 mol af et stof har massen 26,3 g beregn stoffets molar masse? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2019 af janhaa

M = m/n = 26,3/0,248 g/mol = 106,05 g/mol


Svar #2
04. oktober 2019 af l24 (Slettet)

ej tak ved du om stoffets kemisk formel kan være C8H30 ?
gerne med en forklaring så jeg forstår det :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2019 af janhaa

#2

ej tak ved du om stoffets kemisk formel kan være C8H30 ?
gerne med en forklaring så jeg forstår det :) 

nei


Svar #4
04. oktober 2019 af l24 (Slettet)

haha me too men tak for hjælpen ihvertfald! 


Skriv et svar til: Molarmasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.