Kemi

Kemi-opgave

08. oktober 2019 af Signekas - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave jeg bøvler lidt med (Vedhæftet) Jeg har prøvet at løse den, men når ikke frem til det rigtige facit.. Jeg får 2,23 men ved facit er = 1,115g.

Nogle som evt. kan forklare hvad jeg skal gøre? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Du har vist gjort det rigtig men har bare glemt at fordi stoffet afgiver to H+-ioner, så skal du kun bruge den halve mængde.

n(OH-) = 0,02000L * 1,000 M = 0,02000 mol

Hvert glycinhyd.-molekyle reagerer med to OH-, så

n(glycinhyd.) = ½ * n(OH-) = 0,01000 mol

Omregnet til gram:

m = n * M

m = 0,01000 mol * 111,528 g/mol = 1,115 g


Svar #2
08. oktober 2019 af Signekas

Det var min fejl... Tusind tak :D 


Skriv et svar til: Kemi-opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.