Historie

Kildekritik over kilde

10. oktober 2019 af HFNU - Niveau: A-niveau
Hej er der nogle herinde som har et par min. til at hjælpe med en kilde fra 2. Verdenskrig . Kilden : Hitler om livsrum 1925. Det er et uddrag fra hans bog : “Min kamp”. Hvad er det Hitler egentlig siger ? Det han referer til når han siger : vi begynder der hvor man sluttede for 6. Hundrede år siden. Mange mange tak for din/ jeres hjælp. “Dermed går vi nationalsocialister bevidst bort fra tenden­serne i vor udenrigspolitik i tiden før krigen. Vi begynder der, hvor man sluttede for sekshundrede år siden. Vi standser ger­manernes evige togter mod syd og vest i Europa og retter blikket mod landet i øst. Vi siger omsider farvel til førkrigstidens koloni- og handelspolitik og går over til fremtidens jordpolitik.

Men når vi i dag i Europa taler om nyt land og ny jord, kan vi i første række kun tænke på Rusland og de randstater, det behersker.”

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2019 af Jeppe101

Hvad har du problemer med? Hvad forstår du ikke? Eller er det kildekritik, som du har problemer med?


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. oktober 2019 af Rightback

Du kunne overveje at se, hvordan det tysk-romerske riges grænser udviklede sig i middelalderen (omkring cirka sekshundrede år før Hitler skrev Mein Kampf) og sammenholde det med dels hvad der står i teksten her.


Svar #3
31. oktober 2019 af HFNU

Jeg skriver mit spørgsmål ned i denne her tråd, fordi det også har noget at gøre med kilderkritik.

Hvis man vil skrive omkring det fjendebillede der er opstået af muslimer f.eks. og man vælger, Informationen.dk eller Religion.dk

Vil det så ift. historie være gyldige kilder?


Skriv et svar til: Kildekritik over kilde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.