Kemi

puffer opgagve

22. oktober 2019 af Signekas - Niveau: A-niveau

Jeg har denne pufferopgave (vedhæftet) for, og tror jeg har regnet opgave 1 rigtig. Jeg har fået den til 0,78. Men er ikke helt sikker.

Derudover har jeg. svært ved opg 2. håber nogle kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll} 2)&pH=pK_a+\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )\\\\ &\frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]}=10^{pH-pK_a}\\\\ &\frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]}=10^{5.75-4.75}=\frac{10}{1}\\\\ &\frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]+\left [ B \right ]}=\frac{10}{1+10}=\frac{10}{11}\\\\ &\frac{\left [ B \right ]}{0.1\; M}=\frac{10}{11}\\\\ &\left [ B \right ]=\frac{10}{11}\cdot (0.1\; M)=0.09091\; M\\\\ &m(B*\textup{3 } H_2O)=V\cdot \left [ B \right ]\cdot M=\left ( 0.100\; L \right )\cdot \left (0.09091\; \frac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 136.079 \right )\; \frac{g}{mol}=1.237\; g \\\\ &m(CH_3COO^-)_\textup{{vandfrit}}=(1.237\; g )\cdot 0.6028=0.746\; g\\\\ &n(CH_3COO^-)_\textup{{vandfrit}}=\frac{0.746\; g}{82.034\; g}=0.00909\; mol\\\\\\\\ \textup{tils\ae tning af 0,1 M HCl:}&5.75=4.75+\log\left ( \frac{0.00909-x}{x} \right )\\\\ &x=0.000826\; mol\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{volumenberegning:}&V_{HCl}\cdot \left ( 0.1\; \frac{mol}{L} \right )=0.000826\; mol\\\\ &V_{HCl}=0.00826\; L=8.26\; mL \end{array}


Skriv et svar til: puffer opgagve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.