Matematik

Differentialligning Hjælp!

06. november 2019 af 1qaz2ws (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har fået differentialligningen 

y'' - 6y' - 7y = 0        (1)

Og har fået stillet opgaven

Find den løsning y til (1) som opfylder at exy(x)=2 for alle x∈R

Jeg er virkelig på bar bund og håber der er nogen der kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2019 af janhaa


characteristic equation:

r^2-6r-7=0\\ r_1=-1\\ r_2=7\\ y(x)=Ae^{-x}+Be^{7x}

der

A+Be^{8x}=2


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2019 af peter lind

løs ligningen med hensyn til y.


Skriv et svar til: Differentialligning Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.