Kemi

pH

15. november 2019 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

Håber der nogen der kan hjælpe.. tak på forhånd 

Man har en opløsning af (H3O+)=4,3*10-9 M. 

a) Beregn pH

b) Er opløsningen sur eller basisk? husk at begrund 

c) Beregn (OH) i opløsningen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2019 af Moderatoren

Prøv at se her:

https://www.studieportalen.dk/Search/?q=Beregn+pH

Kan andre tråde ikke hjælpe dig med hvordan du beregner pH?


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. november 2019 af janhaa

a) pH = 8,37

b) basisk (pH > 7)

c) 2,3*10-6 M = [OH-]


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. november 2019 af mathon

                   \small \small \small \begin{array}{llll} a)&&pH=-\log\left ( 4.3\cdot 10^{-9} \right )=8.4\\\\ b)\\\\ c)&\textup{Ved 25}\degree C&\left [ OH^- \right ] =\frac{10^{-14}\; M^2}{4.3\cdot 10^{-9}\; M}=2.3\cdot 10^{-6}\; M\end{array}


Svar #4
15. november 2019 af Mettes3

Tusind Tak!


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.