Kemi

mængdeberegning

06. december 2019 af Matrex123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg har fået stillede denne opgave nogen der plzz kan hjælpe med at forstå den?

i en faxe kondi er der 2,5 gram glukose, C6H12O6. Hvor meget CO2 bliver dannet ved forbrænding af de 2,5 gram glukose?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2019 af janhaa

C_6H_{12}O_6 + 6O_2 => 6CO_2+6H_2O


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2019 af janhaa

n(glucose)=0,0139 mol =>

n(CO2)= 0,0833 mol

m(CO2) = 3,67 g


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{ccccccc} \underset{\textup{Sum}\left ( \left \{ 6,12,6 \right \}\cdot \left \{12.011,1.008,15.999 \right \} \right )g}{C_6H_{12}O_6}\; &+&\; 6\, O_2\; \longrightarrow\; \underset{6\cdot \textup{Sum}\left ( \left \{ 1,2 \right \}\cdot \left \{ 12.011,15.999 \right \} \right )g}{6\, CO_2}\; &+&\; 6\, H_2O\\ 180\; g&&\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; 264.054\; g\\\\2.5\; g&&\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; x\\\\ \frac{2.5}{180} =\frac{x}{264.054\; g} \\\\\\\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; x=\frac{2.5}{180}\cdot \left (264.054\; g \right ) =3.67\; g \end{array}


Skriv et svar til: mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.