Kemi

Decimeringstiden

23. december 2019 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe mig med vedhæftet opgave den rigtig facit er 3 men jeg ved ikke hvordan man slev kan løse det

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. december 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Decimeringstiden er den tid der går indtil værdien er reduceret til 1/10. Så hvis der er 109 cfu til at starte med, så vil der efter decimeringstiden være 109/10 = 108 cfu tilbage.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. december 2019 af ringstedLC

#1: Decimeringstiden  da være den tid, det tager for en udvikling at blive 1/10 mindre, analogt med halveringstiden (-konstanten).

\begin{align*} 10^{\,9}\cdot \tfrac{1}{10} &= 10^{\,9}\cdot 10^{-1} =10^{\,8} \end{align*}


Skriv et svar til: Decimeringstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.