Bioteknologi

enzymer i gær

21. januar kl. 18:39 af 9o - Niveau: A-niveau

Hvordan fungerer enzymerne i gærceller? Sidder fast i min rapport om gæring og respiration med glukose, og kan ikke komme videre. Håber der er nogen, der kan hjælpe...


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar kl. 22:07 af KageSpiseren

Hvis der tales om brød eller gæringsproces i det hele taget så:

Vil enzymer i melet efter tilsætning af væske nedbryde lidt af stivelsen til maltsukker (maltose), som gæren straks optager og omdanner til kuldioxid og alkohol. Det er de mange små luft bobler af kuldioxid i dejen, der gør brødet let og luftigt.


Skriv et svar til: enzymer i gær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.