Kemi

Stofmængdekoncentration

19. februar 2020 af Jamulla - Niveau: C-niveau

Med pipette overføres 20,00 mL 0,100 M NaCl til en 500 mL målekolbe, og der fyldes op til stregen med demineraliseret vand og omrystes.

For at svaret på følgende spørgsmål kan registeres skal der være tre decimaler og mellemrum til enheden.

Hvad er stofmængdekoncentrationen  af NaCl i den fortyndede opløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2020 af janhaa

[NaCl]=\frac{0,1*10}{500}\,M = 4\,mM


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2020 af mathon

            \small \small \begin{array}{llll} \textup{fortyndingsfaktor:}&\frac{500\; mL}{20\; mL}=25\\\\&\left [NaCl \right ]_{\textup{fortyndet}}=\frac{1}{25}\cdot \left ( 0.100\; M \right )=0.004\; M=4\; mM \end{array}


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.