Kemi

Hastighedskonstant

26. februar 2020 af Nanna23212 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg har lavet en beregning for hastighedskonstanten, og ville gerne se om det var rigtigt. Jeg har lavet følgende beregninger (se vedhæftet fil) dog var jeg lidt usikker på den.

Vedhæftet fil: hastighed.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2020 af Heptan

k kan ikke være negativ, og man må ikke dividere med 0.

v = k * [A]

⇔ 0,007 M/min = k * 0,1 M

⇔ k = 0,07 M-1

Indsæt k i formlen for halveringstid (første orden)

t½ = ln(2)/k = 9,9 min


Skriv et svar til: Hastighedskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.