Kemi

Oxidation

28. marts 2020 af Mille6290 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Nogen der kan hjælpe mig med at finde oxidationstal på dette molekyle. C-CH2-NH2

Oxidationtal stiger vel for carbonatomet ved den funktionelle gruppe - dette må være amingruppen.

Jeg tænker det skal regnes således ud:

0=C+1+1+N+1+1

0=C+N+4

-4=C+N

Det forvirre mig at både C og N er ubekendte 

Håber i kan hjælpe mig i nød, ville være taknemlig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2020 af janhaa

C + C + 2 - 3 + 2 = 0

2C = -1

C = -1/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2020 af Markus12312 (Slettet)

Hvordan ved du N er -3??

I alle mine bøger er der kun oxidationtal for H som er 1 og O som er -2


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2020 af janhaa

NH3 => N er -3 som regel

ok, N2 => N is 0

but for C in organic chem => oxid nb for C varies


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2020 af Markus12312 (Slettet)

Jeg ville gøre sådan her:

0=N+1+1

N=-2

0=C+1+1-2

C=0


Skriv et svar til: Oxidation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.